Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags
  • Track & Play
  • anna
  • Graupner
  • Een weg naar vrede
  • pop film musical
  • The Ludlows

Welkomstgeschenk: 4 gratis partituren

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 4 gratis partituren:
- Weihnachtsgefühl (Christmas Mood)
- Richard Strauss - arr. Herman Jeurissen:
voor 6 hoorns in F
- Swing that, Bach!
- J.S. Bach - arr. Jens De Pauw:
voor percussie-trio
- Safe & Sound
- Seppe Roosen:
voor solo-instrument met play along- en oefentrack
- Sparks of Youth
- Ward Dierick:
voor HaFaBra

Frédéric Quinet

photo QuinetFrédéricGeboren in Nancy, in het Oosten van Frankrijk, begint de kleine Frédéric op de leeftijd van 7 jaar met zijn muzikale opvoeding in de plaatselijke harmonie. Onder de indruk van een film van Ennio Morricone, kiest hij om trompet te leren.

In 2006 behaalt Frédéric zijn diploma musicologie aan de Université de Franche-Comté, ook diploma's voor trompet en kamermuziek in de klas van Pierre Kumor aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Besançon. Van 2006 tot 2008 trekt hij naar Parijs om trompet te studeren bij Eric Aubier, bij wie hij ook een diploma trompet behaalt en een gouden medaille 'muzikale vorming' aan het Conservatoire à Rayonnement Départemental de Montreuil-sous-Bois.
In 2008 vervoegt hij de klas van Manu Mellaerts aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar zijn studie bekroond wordt met 'une maitrise en interprétation' in 2013.
Omdat hij gelijktijdig met zijn studie trompet ook compositie studeerde, profiteert hij van zijn verblijf in België om zich te perfectioneren in harmonie, contrapunt, orkestratie en compositie bij Jan d'Haene, Ann Kuppens en Jan van Landegem.

In 2013 trekt hij naar Canada om daar een didactische opleiding te volgen. In 2015 behaalt hij zijn diploma pedagogie bij Francis Dubé en een diploma trompet bij Trent Sanheim aan de Université Laval in Québec. Zodra hij in Canada arriveerde, won hij een studiebeurs die hem toeliet om zijn studie trompet te vervolmaken bij James Thompson, professor aan de Eastman School of Music van Rochester in de Verenigde Staten (2013-2014).
Op dit moment speelt Frédéric regelmatig als freelancer met l'Orchestre Symphonique de Québec.
Hij is trompettist bij en stichter van het koperkwintet Boréal Brass. Hij heeft ook de gelegenheid gehad om te spelen bij l'Orchestre Symphonique de Drummondville, l'Opéra du Saguenay-Lac-Saint-Jean, l'Orchestre Symphonique Victor-Hugo de Besançon, l'Orchestre de l'Opéra 'La Monnaie'à Bruxelles ... en meer recent bij het koperkwintet Buzz Brass uit Montréal. Hij concerteerde ook meermaals als solist met piano, orgel of orkest in Frankrijk en België, in Québec en Zuid-Afrika.

Als pedagoog en leraar gaf Frédéric reeds op jonge leeftijd verschillende cursussen en workshops in Europa en Amerika. Momenteel geeft hij voornamelijk les in zijn privéstudio die hij in 2015 in gebruik nam (www. Fredericquinet-studio.com) en sinds januari 2017 is hij professor trompet aan het Conservatoire de Musique de Saguenay à Chicoutimi. Momenteel is hij ook bezig met het behalen van een doctoraat over de interpretatie van het repertoire van de piccolotrompet aan de Université Laval.

 

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen