Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Karel Deseure

photo DeseureKarel_zwDe Belgische dirigent Karel Deseure heeft uitgebreid opgetreden in zowel België als Nederland, waarbij hij regelmatig uitnodigingen ontvangt van gerenommeerde orkesten zoals het Brussels Philharmonic, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik, het Antwerp Symphony Orchestra en het Arnhems Philharmonisch Orkest.

Naast zijn affiniteit met het symfonische repertoire koestert Karel een grote liefde voor opera. Na zijn debuut in 2016 met Puccini's La Bohème bij Opera Zuid (Nederland), werd hij opnieuw uitgenodigd om Verdi's Un Ballo in Maschera en de bekroonde productie van Bernsteins A Quiet Place te dirigeren. Bij de Dutch National Opera Academy leidde hij Britten's The Rape of Lucretia en de zeer geprezen Nederlandse première van Mark Adamo's Little Women.

In de komende seizoenen zal hij zijn debuut maken bij de Nederlandse Reisopera (Humperdinck - Hänsel und Gretel), het Liverpool Philharmonic Orchestra, L'Opéra de Toulon (Cosi fan Tutte) en het orkest van Cannes.

In het huidige seizoen was een hoogtepunt zijn succesvolle debuut bij Opera Ballet Vlaanderen met de zeer geprezen productie van Kurt Weills Der Silbersee. Hij zal ook debuteren bij het Borusan Istanbul Philharmonic Orchestra, het Orchestre de Chambre de Lausanne en het Noord Nederlands Orkest. Karel zal ook terugkeren naar Opera Zuid voor Brittens A Midsummer Night's Dream en het Nationaal Orkest van België.

Oorspronkelijk een fluitist behaalde Karel zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waarna hij dirigeren studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2012 ontving hij de prestigieuze dirigeerbeurs van de Anton Kersjes Foundation en in 2018 werd hem de Schaunard Award toegekend vanwege zijn operawerk in Nederland.

Sinds 2019 is Karel benoemd tot professor dirigeren aan het Conservatorium van Amsterdam.

Lijst beschikbare partituren

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen