Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Jan Devlieger

photo DevliegerJan_1Jan Devlieger is geboren in Gent op 28 oktober 1967. Studeerde vanaf 1987 tot 2000 aan het conservatorium van zijn geboortestad en behaalde er o.a. eerste prijzen harmonie, contrapunt en fuga en kamermuziek. De meestergraad voor blokfluit en klavecimbel werd hem toegekend met grote onderscheiding en onderscheiding.

Hij is leraar blokfluit, klavecimbel, instrumentaal ensemble, begeleidingspraktijk en muziektheorie aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge en de academies van Deinze en Geraarsbergen. Hij is docent begeleidingspraktijk aan de hogeschool Gent.

Jan Devlieger speelt in verschillende ensembles als Currende Consort, Ex tempore, Le Mercure Galant, Amanti' dell Arte, Spectra enz.  Hij is tevens stichtend lid van het barokensemble Les Goûts-Authentiques, waar ook Les Clavecins-Réunis (Jan Devlieger en Guy Penson) en Les Cordes-Réunis deel vanuit maken, en het renaissancegezelschap 'O Felici'.  Hij concerteerde met deze ensembles o.a. in het festival Musica Antiqua Brugge, Laus Polyphoniae Antwerpen, Muziek om vrij te ademen, Musica Flandrica, de Rode Pomp, lunchconcerten van de Vlaamse Opera, Festival Van Zeeuwsch Vlaanderen, blokfluitfestival Mechelen en Antwerpen, Cordefactum Puurs.

Als componist legt Jan Devlieger zich voornamelijk toe op historische schriftuur met uitgaves bij Golden River Music. Sinds 2005 geeft hij ook concertinleidingen en verzorgt hij programmabijlagen voor de Singel te Antwerpen. 

Lijst beschikbare partituren

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen