Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Lucien Posman

photo PosmanLucien_1Lucien Posman werd op 22 maart 1952 te Eeklo geboren. Zijn hogere muziekstudies deed hij aan de Koninklijke Conservatoria in Gent en Antwerpen. Te Gent behaalde hij eerste prijzen voor notenleer, harmonie, muziekgeschiedenis en compositie (klas R. Coryn), alsook het getuigschrift voor pedagogie notenleer (eerste en tweede cyclus). Te Antwerpen bekwam hij de eerste prijs voor contrapunt en fuga in de klas van Nini Bulterys. Hij studeerde ook muziekanalyse, piano en zang. Posman is verbonden aan het Conservatorium Hogeschool Gent als voorzitter van de opleidingscommissie muziek, als docent compositie en vakdidactiek theorie. Hij is stichter en voorzitter van ComAV (Componisten Archipel Vlaanderen, een belangengroepering voor Vlaamse componisten). 
Posman is medewerker van de vzw De Verenigde Cultuurfabrieken en concertzaal De Rode Pomp. Deze vzw werd door zijn broer André Posman opgericht in 1993 met als doel jonge musici speelkansen te geven en Belgische muziek te promoten. Dit gebeurt door organiseren van kamermuziekconcerten in De Rode Pomp, het uitgeven en gratis verspreiden van de Nieuwe Vlaamse Muziekrevue, het geven van compositieopdrachten, het organiseren van een jaarlijks Belgische componistenfestival, het organiseren van kleine festivals of concerten met Vlaamse muziek in het buitenland (Sint Petersburg, New York, Bratislava, New York, Edmonton e.a.). 
Zijn composities werden o.a. opgevoerd tijdens de Week van de Hedendaagse Muziek te Gent, de Belgisch-Nederlandse Muziekdagen te Maastricht, Muzicii Contemporane Belgiene te Boekarest, Ars Musica, op het Festival van Vlaanderen, het Festival Musica Nova te São Paulo, Belgian Chocolats, Moscow Autumn, international contemporary music festival e.a. Verschillende composities zijn op cd opgenomen. Onder andere RTBF, VRT Radio 3 (nu Klara), Radio Moskou, de Nederlandse, de Braziliaanse (Sao Paulo), Hongaarse en de Roemeense radio wijdden uitzendingen aan Lucien Posman en zijn muziek. 
Voor zijn liedcyclus Songs of Experience - vijf liederen op gedichten van William Blake voor middenstem en piano kreeg Lucien Posman in 1988 de Muizelhuisprijs voor Kamermuziek. In 1993 won hij de Prijs van de Gentenaar voor de organisatie van het Buckinx festival tijdens de Gentse Feesten. In 2002 deelde hij in de Fuga Trofee, uitgereikt door de Unie van Belgische componisten aan De Rode Pomp voor haar verdiensten ten aanzien van het Belgische muziekleven.

Lijst beschikbare partituren

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen