Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Pieter Delaere

photo DelaerePieter 4

 

Pieter Delaere (°1988) begon als prille zevenjarige muziek te volgen aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans Waregem : bij Christian Delaere voor saxofoon en bij José Bouckaert voor slagwerk. Hij studeerde er voor allebei af met grootste onderscheiding.

Na de humaniora (richting Latijn-Wiskunde) aan het Koninklijk Atheneum Voskenslaan te Gent, zette Pieter zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Hij studeerde er in 2011 af als 'master' in de uitvoerende muziek (klassiek saxofoon) met grote onderscheiding bij Koen Maas, Raf Minten en Rik Vaneyghen. Ook studeerde hij in het kader van het Erasmus-project een jaar bij dhr. Federico Mondelci te Pesaro (IT). Daar behaalde hij in de opleiding solist klassiek saxofoon 30/30 'cum laude'.

Hij won de eerste prijs op het 'International Music Tournament' (TIM) te Verona (Italië), werd halve finalist op het 'Circolo Cameristico Piemontese' te Chieri (Italië) en won 11 nationale prijzen als saxofonist en componist (Axion Classics, Concours pour Jeunes Saxophonistes te Dinant, Sabam-prijs voor Belgische Artistieke Promotie, Vlamo solistenwedstrijd, ...).

Momenteel componeert en arrangeert hij voor zowel het dko, ensembles als HaFaBra. Pieter is ook dirigent van het fanfareorkest Lebbeke, de jeugdharmonie Kruishoutem en de harmonie Sint-Cecilia Langemark. Hij interesseert zich sterk in zowel klassieke als hedendaagse muziek en daardoor is het niet verwonderlijk dat hij de raakpunten tussen de verschillende muziekgenres verkent met meerdere orkesten en ensembles (I Solisti del Vento, Italian Saxophone Orchestra, Belgian Saxophone Ensemble, Serrano saxofoon kwartet, seni kolektif,...) of als solist, zowel in binnen – als buitenland (België, Frankrijk, Italië, Nederland, Zuid-Korea,...).

Pieter werkt met de zanger Yi Li Qi (docent aan het Sichuan Conservatory of Music, China) samen aan een project om verschillende culturen te verenigen.


Lijst beschikbare partituren

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen