Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Steven Verhaert

Steven Verhaert °1969
Hij begon zijn muzikale opleiding in de plaatselijke muziekacademie van Aartselaar en aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel waar hij 1ste prijzen notenleer, trompet (Manu Mellaerts) en kamermuziek behaalde. Met het "Beaux-Arts Brass Quintet" sleepte hij eveneens het Hoger Diploma kamermuziek in de wacht. Na zijn studies te Brussel vervolmaakte hij zich in de Staatliche Hochschule für Musik te Karlsruhe (D) in de klas van Prof. Reinhold Friedrich.
Steven is sinds 1995 als trompettist verbonden aan deFilharmonie en hij is docent Trompet en Hafabra-directie aan de School of Arts Koninklijk Conservatorium te Antwerpen en gastprofessor Kamermuziek aan de Musikhochschule in Frankfurt. Met het Orchestre des Champs-Elysées en het Collegium Vocale Gent is hij zeer actief op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk. Verder werkte hij met dirigenten zoaphoto StevenVerhaertls C.Abbado, M.Tilson-Thomas, D.Harding, H.Wolf, P.Boulez, P.Herreweghe e.a. Hij wordt regelmatig gevraagd als dirigent bij deFilharmonie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Symfonieorkest van Vlaanderen, het koperensemble van het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt (hr-brass), het Hermes Ensemble, I Solisti del Vento, Belgian Brass en het Sinfonisches Blasorchester uit Mainz. In augustus 2014 maakte hij zijn dirigeerdebuut op het Lucerne Festival met het Lucerne Festival Orchestra Brass Ensemble in een programma met vrijwel uitsluitend eigen arrangementen.
Hij is artistiek leider van het Casino Brass Ensemble en Musical Director bij Festival Brass Band.
Als arrangeur doen vele ensembles en orkesten (World Brass, hr-brass, deFilharmonie, Brass of the Royal Concertgebouw Orchestra, Lucerne Festival Orchestra Brass Ensemble, Brass Ensemble of the Bayreuth Festspiele, Belgian Brass, I Solisti del Vento, Harmonieorkest "Vooruit" Harelbeke) een beroep op hem voor allerhande bewerkingen en transcripties. Het merendeel van zijn arrangementen zijn uitgeveven bij Hal Leonard, Sikorski en Golden River Music.

Lijst met beschikbare werken

Featured composers

photo DebruyneFrank 100x111Frank Debruyne

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStefStef Minnebo

photo DelaerePieter 100x111Pieter Delaere

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand