Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Michel Smullenberghs

 
 
 
foto Michel SmullenberghsMichel Smullenberghs werd geboren te Tongeren in 1980 en begon zijn instrumentale studies (euphonium) bij Jan Motmans aan de muziekschool te Tongeren en vervolgens aan het conservatorium van Antwerpen waar hij les volgde bij o.a. Ben Haemhouts en Frans Violet. Tevens volgende hij masterclasses bij o.a. Steven Mead en David Thornton.
 
Wegens beperkte professionele mogelijkheden voor een euphoniumspeler besloot Michel zijn studies over een andere boeg te gooien en studeerde in 2004 af als regent muzikale opvoeding/geschiedenis.
 
Michel is als euphoniumspeler verbonden aan de Noord-Limburgse Brassband alsook harmonieorkest Neanias (Beverlo).
 
Als lid van de MOBb Big Band begon hij te arrangeren en te componeren voor deze bezetting. Om zich hier verder in te bekwamen volgde Michel een aantal jaren les bij componist/pianist Dagmar Feyen (jazztheorie en compositie). Iets later volgden ook composities voor hafabra bezetting en werd de vraag naar nieuwe composities en arrangementen steeds groter.
 
Michel is ook nauw verbonden met singer songwriter/pianist Jan Swerts waar hij als euphoniumspeler en arrangeur meewerkte aan reeds 2 CD’s (label: Universal) die in de Vlaamse geschreven pers enkel 4-sterren recensies kregen. Als vast lid van deze groep verzorgt hij concerten in binnen- en buitenland.
 
In 2012 werkte hij als arrangeur samen met Jan Swerts en Glenn Magerman aan de soundtrack voor de tv-serie Zuidflank die op VTM te zien was.
 
 

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen