Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Leandro Cardoso

Rudi TasLeandro Cardoso is een Braziliaans dirigent die momenteel woont en werkt in Montreal, Canada, waar hij promoveert in orkestdirectie aan de McGill University onder de hoede van Maestro Alexis Hauser. Daarnaast is hij manager van het Beethoven Orkest. Hij trad ook op als co-directeur van het Kansas University Orchestra en diende als assistent-dirigent bij het University of Kansas Symphony Orchestra tussen 2019 en 2021. In de Verenigde Staten was hij ook vervangend dirigent bij de Philharmonia of Greater Kansas City.

Hij is de oprichter en chef-dirigent van het Athos Chamber Orchestra, een ensemble gewijd aan de première van hedendaagse werken van Braziliaanse componisten. De groep hield zijn eerste concert in april 2018 - Containers: Multidimensional Paths, met een veelgeprezen ontvangst in het Paleis der Kunsten in Belo Horizonte. Leandro ontwikkelt ook een solide werk als arrangeur, hij schrijft voor alles van kamergroepen tot het symfonieorkest en laat zijn arrangementen in meer dan twintig landen spelen.

Leandro studeerde eerder bij de bekende Braziliaanse dirigent Marcos Arakaki en bij de professoren Lincoln Andrade, Arnon Oliveira en Iara Fricke Matte in de Orkestdirectiecursus aan de Federale Universiteit van Minas Gerais (UFMG). Hij streefde er altijd naar zich te verbeteren. Hij volgde workshops en masterclasses orkestdirectie bij internationaal vermaarde dirigenten, zoals Cristian Măcelaru, Miguel Harth-Bedoya, Sarah Ioannides, en Kenneth Kiesler.

Lijst beschikbare partituren

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen