Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Huug Steketee

Herman JeurissenHuug Steketee (°1959, Zeeland) groeide op in een muzikale familie, waar zijn vader een verdienstelijke amateur-cornetspeler was bij de lokale fanfare. Op zondagmiddagen vulde Britse brassbandmuziek de lucht, en zijn vaders collectie bevatte legendarische opnames uit de late jaren vijftig en vroege jaren zestig. Op elfjarige leeftijd begon Huug met muzieklessen en speelde hij al bij twee brassbands toen hij twaalf was. Zijn talent bleef niet onopgemerkt, en op achttienjarige leeftijd verliet hij Zeeland om aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam te studeren onder leiding van Klaas Kos, solotrompettist van het Concertgebouw Orkest. In 1982 slaagde hij met succes voor zijn auditie bij het Noord-Hollandse Philharmonisch Orkest en vier jaar later maakte hij de overstap naar het Residentie Orkest waar hij van 1986 tot 2020 solotrompettist was.

In 2010 nam Huug afscheid van zijn baan als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De reden was de naar zijn mening afnemende kwaliteit van het conservatoriumonderwijs, wat voor hem onaanvaardbaar was. Huug is echter vastbesloten om de muzikale toekomst te veranderen. Hij is nu dirigent van Delta Brass Zeeland en werkt aan het 'Delta-plan' om muzikaal talent in de provincie te stimuleren en te behouden. Zijn liefde voor muziek is ook sociaal georiënteerd en hij betreurt de afname van muzikale betrokkenheid onder jongeren. Muziek maken verbindt mensen en heeft een diepgaande sociale betekenis, die Huug koestert. Met een rijke carrière in de muziek heeft Huug Steketee zijn passie doorgegeven aan zijn dochter Femke, die op haar beurt in het bekende Syrène Saxofoonkwartet speelt en regelmatig invalt bij het Residentie Orkest.

In 2016 nam Huug Steketee de uitdaging aan om elke dag een korte tune te componeren en op te nemen, die hij deelde op zijn Facebookpagina onder de naam "Sté Tuned". Deze "Tjoentjes", zoals hij ze noemt, belichten alle aspecten van het kleine koperspel. De positieve reacties waren overweldigend en leidden tot de vraag naar bladmuziek van de tunes, zodat andere koperblazers ze kunnen studeren en uitvoeren. Kortom, Huug Steketee belichaamt een leven gewijd aan de trompet, en zijn passie voor muziek blijft niet alleen in zijn spel, maar ook in zijn inspanningen om de muzikale wereld te verrijken en te inspireren.

Lijst beschikbare partituren

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen