Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Tony Osaer

photo OsaerTonyTony Osaer behaalde in 1984 de regeringsmedaille gitaar aan het Stedelijke Muziek-Conservatorium. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en behaalde eerste prijzen solfège bij Jacques Maertens (1984), harmonie bij Jan D'Haene (1987), gitaar bij Albert Sundermann (1988), contrapunt bij Rafael D'Haene (1989) en hafabra-directie bij Jan Segers en Norbert Nozy (1995). Verder studeerde hij kamermuziek bij Marcel Lequeux aan het Koninklijk Conservatorium in Gent en behaalde een eerste prijs in 1994. Zijn studies voltooide hij aan het Lemmensinstituut in Leuven en behaalde aldaar zijn meester in muziek.

Vervolgens nam hij deel aan masterclasses van internationaal bekende gitaristen zoals Yoshinobu Iwanaga in Florenville, Hubert Käppel, Roberto Aussel, Gordon Crosskey, Costas Cotsiolis en L. Szandrey in Boedapest. 

Voor directie vervolmaakte hij zich bij Ed Spanjaard en Jac van Steen in Den Haag, alsook bij James Gourlay in Kerkrade. Als dirigent was hij nadien werkzaam voor de Nieuwpoort Concert Band, de Constant Moreau Kring in Veurne en dirigeerde nadien ook nog de harmonie-orkesten in Lichtervelde en Sint-Eloois-Winkel.

Hij was als gitaarleraar verbonden aan het "Conservatorium aan Zee - Muziek en Woord" te Oostende van 1998 tot 2004. Sinds 1991 doceert hij gitaar aan het Stedelijk muziek-conservatorium te Brugge. Samen met Conny Clement vormt hij het duo Veludo.

Als componist schreef hij repertoire voor harmonie- en fanfare-orkesten en concertstukken voor "zijn" instrument, de gitaar, naast allerlei bewerkingen van pop- en klassieke muziek voor hafabra-orkesten.

Lijst beschikbare partituren

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen