Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Eddy Peremans

photo PeremansEddy_1

Eddy Peremans werd geboren op 9 februari 1956 te Edingen.  Hij behaalde te Anderlecht de regeringsmedaille Klassieke Gitaar met Grootste Onderscheiding. In 1972 werd hij met eigen songs tweede na Jan Puimège in de Will Ferdy-prijs en in 1974 was hij laureaat in de Pro Civitate-wedstrijd te Leuven. Hij volgde in 1977 en 1978 een meestercursus bij Oscar Ghiglia te Siena (Italië). Om zijn muzikale opleiding te vervolledigen behaalde hij eerste prijzen Notenleer, Kamermuziek en Harmonie en het Hoger Diploma (solistendiploma) aan het KMC te Gent in 1980.

In 1979 en 1980 tourde hij met de Zwarte Komedie (Bert Verhoye) door Vlaanderen en Nederland.  Eddy Peremans is ook stichter van het gitaartrio 'Trio 18' waarmee  hij talloze concerten in binnen- en buitenland gaf en twee CD's opnam : "Three Guitars" (Pavane Records) en "The 5th Season" (EMI).

Als lesgever is Eddy Peremans verbonden aan de academies van Aalst, Geraardsbergen en Dilbeek.  Hij is ook vaste gitarist van Jan De Wilde sinds 1991.

In 1999 maakte Eddy Peremans met de CD "Pyromaan" zijn debuut als singer-songwriter onder de naam Per & Mans. In 2002 vormt hij samen met Kries Roose het duo Peremans & Roose en viert deze geboorte met de single 'Kokejane'

Lijst beschikbare partituren

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen