Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Leonello Capodaglio

Leonello CapodaglioLeonello Capodaglio is geboren en woont in Lendinara, in de regio Venetië in Italië. Hij is van Franse afkomst en studeerde in Venetië bij Gino Gorini (piano), Gian Francesco Malipiero en Ugo Amendola (compositie), Franco Ferrara (orkestdirectie) Egida Giordani Sartori (klavecimbel) en Pellegrino Ernetti (prepolyfonie).
Na zijn carrière als pianist, componist, klavecinist en dirigent was hij directeur van het Adria State Conservatory of Music en directeur van verschillende kamermuziekensembles en symfonieorkesten. Hij won prijzen in nationale en internationale compositiewedstrijden voor anoniem werk en was voorzitter of commissaris in talrijke competities, waaronder de prestigieuze "V. Bucchi" in Rome.
Hij is auteur van 528 opusnummers gecomponeerd in tonale stijl, waarvan er 407 zijn uitgegeven door 51 uitgevers in Italië, Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, de VS en Canada. Verder kan hij bogen op meer dan 300 uitvoeringen van zijn muziek in Italië en de rest van de wereld, ook met televisie-uitzendingen, diverse discografieën, met tien albums, en een constante aanwezigheid van uitvoeringen op YouTube.
De meest opvallende composities zijn de opera's Fornarina, Callìroe, Fanny, drie gewijde oratoria, zes suites voor orkest en La Beltà, La Gratia, twee series van zes concerten voor solist en orkest. Daarnaast publiceerde hij vijftien poëzie- en prozabundels.
Als musicoloog ontdekte hij de fonochromatische techniek gebruikt door Antonio Vivaldi. Deze ontdekking werd gepresenteerd in een conferentie in de Kamer van Afgevaardigden in Rome. Zijn biografie staat in vele Italiaanse, Duitse, Franse en Engelse woordenboeken en op tientallen webpagina's.

Lijst beschikbare partituren

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen