Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Emiel F.A.J. Stöpler

Emiel StöplerEmiel F.A.J. Stöpler is gitarist, schrijver en componist. Rond z’n achttiende begon hij met het nemen van klassieke gitaarlessen en na een stormachtige muzikale ontwikkeling, studeerde hij vervolgens enkele jaren hoofdvak gitaar aan de conservatoria van Zwolle en Rotterdam. Aan het conservatorium van Gent studeerde hij enkele jaren compositie.

Emiel heeft heeft meer dan 200 muziekwerken gecomponeerd voor verschillende bezettingen, waarvan een aantal zijn gepubliceerd bij verschillende muziekuitgevers in België, Canada en Nederland. Verder schreef hij de muziek voor de permanente tentoonstelling “Friesland Onder Water” in het Fries natuurmuseum en de leadermuziek bij een DVD productie genaamd “Etty” (2015), een registratie van een solovoorstelling van actrice Margreet Blanken over het leven van Etty Hillesum.

In 2013 kwam zijn eerste CD Stargazing uit en enkele jaren later verscheen het album Reminiscence, allebei met werken voor solo akoestisch steel string gitaar. Een nieuw album is in de maak. Emiel heeft enkele jaren gewerkt als programmamaker bij de Concertzender, waar hij radioprogramma’s samenstelde met toegankelijke, hedendaagse klassieke muziek van na 1960.

Ook speelde hij tot en met 2022 een in een muziekgroep genaamd Blend, die bestaat uit een fluitiste/zangeres, een klarinettiste, hijzelf op gitaar en een contrabassist. Emiel schreef hiervoor een programma met muziek, verhalen en historische sagen genaamd “Verhalen langs de IJssel” (2022). In januari 2022 kwam Emiels boek "Piano Vitamins" uit, met pianowerken voor de iets gevorderde pianoleerling, voorzien van YouTube opnames.

Meer recentelijk heeft Emiel een solo gitaar optreden verzorgd bij RTV Oost en werd zijn muziek gebruikt in een uitzending van het populaire programma Tussen kunst en kitsch. Met een nieuw programma waar sagen, verhalen en onbekende sprookjes centraal staan, aangevuld met liedjes en instrumentale werken, treedt hij op met het ensemble Strings & Stuff. Dit ensemble bestaat uit een vertelster/zangeres, een violiste en hijzelf op gitaar.

Lijst beschikbare partituren

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen