Sheet music - Bladmuziek
Other site content
Search - Tags

Pieter Vincken

Pieter Vincken
Pieter Vincken (°2000) is een muzikant en docent met een passie voor slagwerk en muziekeducatie. Momenteel is hij hoofdzakelijk werkzaam als docent slagwerk en groepsmusiceren aan de Academie voor muziek, toneel & dans in Maasmechelen & Kunstkoepel Lanaken. 
 
Pieter behaalde zijn Bachelor in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen tussen 2018 en 2021, waar hij les kreeg van gerenommeerde docenten zoals Carlo Willems en Koen Wilmaers. Vervolgens voltooide hij zijn Master in educatie en podiumkunsten aan dezelfde instelling tussen 2021 en 2024, waarbij hij les kreeg van onder andere Carlo Willems, Koen Wilmaers en Pieterjan Vranckx.

Als ervaren muzikant heeft Pieter uitgebreide orkestervaring opgebouwd, zowel in symfonische als HaFaBra ensembles. Hij heeft als remplaçant slagwerk gespeeld bij gerenommeerde ensembles zoals het Nationaal Orkest van België, LaMonnaie/DeMunt, Opera Ballet Vlaanderen, Orchestre Philharmonique de Liège en Nootstroom Orkest (Friesland). Daarnaast heeft hij deelgenomen aan diverse cd-opnames met projectorkesten en gespeeld bij HaFaBra-ensembles zoals Concertband Maasmechelen, Noord-Limburgse Brassband, Festival Brassband …

Lijst beschikbare partituren

Componisten in de kijker

photo VerhaertSteven 100x111Steven Verhaert

photo MinneboStef
Stef Minnebo

photo MinneboStef
Herman Jeurissen

Deze site gebruikt cookies en vergelijkbare technologiën.

Indien u uw browser cookie instellingen niet wijzigt, aanvaardt u ze.

Begrepen